Om Sfi-länkar

      

Jag är sfi-lärare sedan 1980 och har sedan 1991 drivit den här sidan där jag samlar nyttiga länkar för mina elever. Mycket av det som finns här är också lämpligt för studier högre upp.

Det startade en dag när en elev arbetat med de språkprogram vi hade i datasalen. Hon frågade om jag hade något program som hon kunde få att jobba med hemma. Jag svarade att det inte gick att låna, och att kopiera dem vi har i skolan var inte lagligt. De flesta sfi-elever har mycket begränsad ekonomi så jag sa att det fanns en hel del på internet som hon kunde använda.

Jag satte så ihop ett worddokument med klickbara länkar till ett tiotal sajter. Hon fick det då på en diskett (om ni minns det mediet). Efterhand letade jag upp allt fler sidor av intresse för eleverna och informerade dem om dessa och mejlade länkarna till dem. Sen tyckte jag att det skulle vara smidigare att ha länkarna på en hemsida som alla kunde nå, när jag nu ändå gjorde detta jobb.

Och på den vägen är det. Jag försöker så långt det är möjligt att enbart ha länkar till sidor som inte kostar något att använda och som jag bedömer som relevanta och bra och helst utan reklam. På sajten har jag också en engelskspråkig avdelning för dem som kan det språket.

Jag gör detta på fritiden och av pedagogiska och altruistiska skäl. Sidan är inte så vacker och jag skulle gärna vilja snygga till den, strukturera om och lägga till vissa avdelningar men har inte resurser för det i nuläget, men kanske framdeles.

Om du känner till någon bra sajt som jag inte har länkat till, är du mer än välkommen att mejla tipset till mig:
staffan [at] kreativpedagogik.se     Skriv gärna "Länktips" i ämnesraden.

Hälsningar
Staffan BurlingJag undervisar i svenska över internet. Vill du ha hjälp av mig, kan du se här vad jag kan erbjuda och vad det kostar.